39 dagar kvar till Julafton !

Känns som det är det enda jag tjatar om men jag vet ju inteän om jag kommer få någon riktig julafton i år så jag börjar lite smått nu!

Igår hade jag en toppendag med mig själv. En söndag i all ära, fy så jävla underskattat! Jag gick upp i hyfsad tid efter att ha kommit hem runt 4 från jobbet ! Åt en lång god frukost, kollade på smala sussie, garvade, pillade med julklappar, tittade på sista dansen, läste, gick ut och gick en lång skön rensande promenad som resulterade i en rinnande näsa och gjorde en överraskning till Sofie, Glass och Maränger.!

När hon kom hem åkte vi över till Sverige, köpte damsugarpåsar av en sjukt charmig kille som inte va så säljinriktad utan mer haj på ngt annat, köpte klädrollrar och begav oss till en väldigt utplockad affär. Men vi hittade choklad iallafall. Har ni inte smakat Marabou polka kan jag varmt rekomendera den, tillsammans med NKs vita blir det en fulländad kombination till film och mys !
När vi kom hem åt vi krabba och äggmackor och till efterrätt blev det såklart min glass och sega maränger !
Pöööh, skulle kunna bli fet på riktigt , MMmM!



GLASS & MARÄNGER!

Att göra glass, eller parfait som det heter är sjukt lätt och underskattat! Jag valde att göra med hallon för det var vad huset hade igår!

Man vispar 3 stycken äggulor pösigt tillsammans med 3 msk florsocker, beroende hur söt man vill ha den. Sen vispar man 3 dl grädde och vänder ner det i den pösiga ägg&socker röran. Sen har man i smaktillsatser vilket kan vara allt från mixade bär som hallon och blåbär, eller hackade nötter och chokladbitar, kolasås you name it!
Häll i en rostfri form eller något bunkaktigt! Go bananas i köket och ha lite kul på samma gång. Släng in i frysen ca 3-4 tim och ta fram en timma innan och ställ i kylskåpet.
IT IS WHAT IT IS !


Lika väl som att slänga de tre äggvitorna som blir kvar kan man göra goda maränger till glassen, sparsamt & fruktansvärt gott och onyttigt. Vispa dem tre äggvitorna luftiga tillsammans med 1-1½ dl strösocker. Observera att jag gjorde detta i en bunke i en kastrull med vatten i så att det blev varmt. Smeten blir då seg så marängerna blir lite sega och inte sådär bara frasiga och äckliga. 10 minuter med vispande med elvispen så hade jag i lite hackade hasselnötter.

Något annat som borde prövas är att vispa vaniljvisp och ha i krossad daim, slänga in i frysen och Mums !!!









Fredagsmys, pyttsan, på damhauggata har man söndagsmys!



Kommentarer
Postat av: Anonym

Det finns nästan inget som är så gott som glass :P

2010-11-16 @ 19:20:20
URL: http://tvminnen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0