Popcåårn & Hallospoke!

Gott folk, all helgona är här och det är jag med.
Igår jobbade jag på kongens brygga. Jag fick en tröja så nu är jag "en i gänget" vilket känns kalas. Alla är som en liten familj där nere och döds sköna. Vid kvart över tre hämtade Soffan mig utanför så jag skulle slippa gå hem,
vi båda däckade som två små höner och jag steg upp kl 12! Idag har det varit riktigt slappt. Har inte ens gått ut med soporna och då är det illa. Det känns som man brutalfestade igår. Men icke. Fick dock en stor kärrings klack mellan tårna som blev ett blodigt fall innan sängen! Aj!
Nu sitter jag här i vår soffa på damhauggata 30, söker jobb, dricker NKs vita skitgoda te tillsammans med POLKA marabou. Mums. Till råga på det har sista avsnittet av paradise på tv6play rullat oh min ansiktsmask måste avlägsnas. Ja det är väl de närmsta man kan komma halloween i det här huset. Känner mig som ett spöke så därför återkommer jag en annan dag. Segt att inte tv4play funkar eftersom vi är utanför Sverige. Idol hade smakat gott så här på lördagskvällen! SO LONG !

Min mormors mamma!

Sitter nu i min lillasyster lägenhet i Västervik efter en kanon helg i Stockholm och en mysig vistelse hos förmodligen, världens bästa mormor och morfar. Hur som helst så tror jag inte att det finns någon som lagar godare mat än min morfar! Igår kväll serverades det köttbullemackor och te. Kan vara något av det bästa som finns. Jag är inget köttbulle fan annars men när morfars köttbullar, potatismos, brunsås och lingonsylt serveras så går jag igång. Mmmmm.!
I morse var jag och mormor en sväng på stan medan morfar servade bilen... Varje höstlov sen vi var små har jag, mamma, mormor och Anna åkt till sthlm till mammas bror för några dagar i huvudstaden.
(Tackar även för fantastiskt omhändertagande i helgen morbror!)
Varje gång har vi som ett måste att göra minst en "kulturell grej". Är riktigt glad för det idag, kultur behöver inte vara tråkigt, snarare tvärtom. Eftersom vi åker tillbaka till Halden i morgon och det inte blir mycket till höstlovsmys där i år så var vi en sväng på stan och kollade runt. Skulle köpa vantar eftersom det är kallt och jag inte har några passande till min jacka förutom ett par röda som verkligen inte matchar min rosa halsduk....
Mormor sa att hon hade massor hemma jag kunde titta på och verkligen. En hel låda sen morfar jobbade och for fram och tillbaka till Lettland. Hittade även en fin lila mössa. Det bästa och coolaste av allt. Det är Min Mormors Mammas! Min mormor är sååååå mysig!!!  ♥

I Eftermiddag har jag varit på banken och fixat min bankbok jag hade. haha.. Tänk att man en gång haft en bok för att ta ut och sätta in pengar. Tekniken går frammåt. Efter det har jag hämtat massor med saker i min lägenhet så man ska kunna känna sig lite hemma. Saker som filtar, täcken, kuddar och lite köksgrejer åkte ner i kassarna. Fick nog med mig ett och annat ljus och så med... pyroman Ida.

Sen var ju min kära familj i stan. Ja heeeeeela familjen Underbar.
Jag är inte den som fäller en tår men just nu kändes det som vi inte kommer ses på en lång evighet. Ååh, kom och hälsa på och mys med mig i soffan snart....! Mamma hade dessutom gjort potatisgratäng med innanlår. mööört och brutlt gott. För att inte glömma Ollie, förmodligen världens bästa hund. Åh, alla är bäst!

Följande bilder är på myset hos mormor och morfar och saker mina nära och kära gett mig under den senaste tiden. haha vad dumt det blev. När vi var på Öland fick jag ljushållaren av Tina och mormor gav mig en superstor och mysig tekopp från Indiska idag! Funderar på att införskaffa flera sen! Hur mysigt i höst/vinter? :)
Anna la även på minnet att jag ville ha en vit transparent skjorta för länge sen... tillbaka fick hon ett erbjuda av att flytta in i min lägenhet. Gissa om hon hoppade i taket!!! ♥






Årets tredje höjdpunkt!

Vi festar, hela helgen från kl 10 till midnatt, sover ett par timmar och
sen upp igen för att lyfta taket på hovet och under tiden har vi så brutalt roligt!
When the dream is big enough, fact dont count!


Nellylove!

Fick något slags begär. Ville ha och klickade hem. Tack för dricksen i lördags får man väl kontra med. Nu ska vi hem och äta, soffan ska på intervju och jag ska lämna in skattepapper, gå förbi några dagis och glo på film. Funderar på om vi seriöst ska bli filmrecensenter, ska nog kolla om dem söker de någonstans. Vi lär har gallrat alla biblioteketes filmer snart så.
I morse var jag ute på en rensa hjärnan powerwalk med mig själv. Grymt skönt. Ikväll vill jag springa för vi ska
sitta still hela helgen, på hovet, där det minst sagt är fest. Åh, I'm exited! Hoppas vi ses där!!!!


Halden - Här bor vi !

Jag och Sofie har slagit oss till ro i lilla Halden som ligger fruktansvärt nära vårt kära; långa landet falukorv (Sverige)! Vi bor på Damhauggata 30 och trivs väldigt bra på våra 80 kvm. Förutom att våran tv inte får in kanalerna, att vi inte har något internet, att dem som bodde där innan har pillat sönder tvättmaskinen, att elen är dyr, att våran lägenhet ser ut att vara en omgjord hallickstation?, att kylskåpet låter som en ledsen instängd katt, att golvet är bajskallt och att vår granne ser kriminell ut. Men sen betyder ju dam haug - "checkers gäng" eller "damspel lugg"?!? Iallafall enligt google translate. ha ha . ..
Ja vi ska nog få ordning på allt så småningom...
Knäppte av lite kort, snabbt som attan bara för att vi ska ha lite bilder på hur det såg ut när vi kom.
Enjooooooooooooooooy !
















Kalmar - Öland - Skördefest !

ÄNTLIGEN! Vi sitter fortfarande på bibblan men med våra egna datorer. Så nu kommer bildbomben Helge och hälsar på här. Har inte ens lagt upp bilderna från när jag och mamma va i Kalmar och hälsade på farfar och Tina! Vi åkte iallafall ut till Öland där skördefesten va i full gång, ölands södra udde och långe Jan.
Vi avsutade kvällen på ett galet bra sätt. Räkor och vitt på måsgatan hemma i kalmar ! ♥





















 

& däär spårade det nog ur ordentligt!

Puss & Tack för en toppenhelg!


Upptæckten!

Våran hobby har dem senaste dagarna varit film på kvællarna då vi inte har varken en antennsladd eller internet. Nær alla filmer på våra datorer och bibblans 2 av tjugo fungerande filmer var genomkollade insåg jag att jag ær efterbliven. Jag hade varken sett "A walk to remember" eller "Dirty dancing"! Hur efterbliven ær man inte då?

 

 


Up to date!

nej nej nej, vi har inte døtt eller åkt hem eller något annat tragiskt. jag har faktiskt fått jobb vilket kænns vældigt skønt. vet dock inte hur mycket jag ska jobba dær æn och hur mycket jag har i løn, haha. Vi fortsætter søka.
Anledning till værldens dåligaste uppdate och alla krumelurer ær att vi sitter på biblioteket eftersom vi inte har något internet hemma. Dærfør kænns det också segt att ta med det dær stackars USB minnet med tusen bilder på hur vi bor och hur det ser ut hær, våra rækfrossiga kvællar och våra powerwalks upp till toppen av "mount everest" som annars kan kallas fæstningen! Kongen brygga och bakgården "hamnestad" ær unegfær som harrys och palladium hemma. Det ær samma ægare och man jobbar lite hær och dær. jag har trevliga arbetskamrater och man får bra med dricks, gillllas! har en tanke om att det ær mest helg jobb. Jobbade 10-03 i lørdags och kænde mig rætt mør i søndags. Ska gå och flirta lite med grannen sen. Se om det fungerar. Det tar ca 3-4 veckor att få hem internet. SUCK!

RÄKOR OCH POLSK BÄRS!

Igår spårade det ur. Tror jag. Det blev räkfrossa och micke introducerade polsk bärs för mig!
Gott men starkt. Jag och Frida blev partypeppa, synd bara att hon inte skulle med hem till viken. Hon får lov att svänga sina lurviga nästa fredag när jag ska provjobba som pirat. Känner att det kan bli mycket spännande, haha. Vi har bestämt oss för att ta oss till Oslo EN enda gång för att parta loss. Vi måste ju spara, hela världen väntar ju på oss.

Just nu sitter jag och Sofie på swepuss i nässjö. Längtar hem. Ikväll blir det spelning på mejeriet med goa grabbar.
Kamerasladden ligger i bagaget där nere men bilderna kommer så småningon! Over and out!

lägenhetstitt

Jag håller alla mina tummar och tår och allt annat som går. Idag har vi varit och tittat på vår blivande lägenhet.
Hoppas vi iallafall. Ruskigt fin, stor, ljus och till en fin peng helt möblerad från säng till minsta lilla tesked. Med andra ord, helt perfekt och om allt går som vi vill får vi flytta in redan på söndag men ja röstar på måndag/tisdag! Riktigt bra att papp(a)(ers)banken var öppen också, ska göra ett ärende dit i morgon. Vi har även fixat biljetter hem i morgon för en liten helgvistelse i viken och hämtande av saker! På onsdag ska jag provjobba på restaurangen "hos Martin" och på Fredag på något annat latcho uteställe där jag ska vara utklädd till pirat. SÅ om någon har förslag på utstyrsel eller plagg, hojta. Allt motages med glädje. Dessvärre tror jag att min piratgarderob är rätt utrensad.

Ikväll ska vi ha räkfrossa, precis som igår fast ett snäpp värre. 15:-/kg och det är nog det billigaste man kan käka här. Ett paket med havrefras kostade dryga 60:-  nere i affären. Helt sjukt.
Föredrar räkor framför havrefras - så här ska jag allt överleva.



Destination Halden!

Tjooho. Helgen var kanoners kanon, kommer bilder till helgen!
Jag och Sofie befinner oss nu i Halden hos Frida, Micke och Matilda.
Jag ligger med huvudvärken hälge och på menyn står det idag falukorv.
I övrigt har vi lämnat ut CV till höger, vänster och rakt fram, upptäckt staden och det är faktiskt väldigt mysigt här.
I  morgon fortsätter vi jakten. Kjempefint!

Fuck or forget!?

I veckan när jag har målat har jag sten nördat Rix fm. Sämst blandning men det, p4 och p1 var dem kanaler som gick att få in nere vid sjön. kul jul. Hörde då Cee lo greens nya låt "forget you" haha, ja det trodde ja enda tills dess att jag skulle lyssna på den nu. Den heter ju fuck you!? Skön grej att göra om raden "fuck you" till "forget you"! Jag tycker det där är liiiite väl larvigt faktiskt!





lyssna på den riktiga versionen här!



jeansupplägg och ägarbyte -> Kalmar

Det var väl en himla tur att man vaknade på rätt  sida igår för då skulle man självfallet dyka upp på fel idag. fan.
(förlåt kära mormor, morfar, farfar, tina och övriga äldre släktingar som tycker det är kul att läsa om min vardag för svordommarna!) Hur som helst, dagen började med frukost till mamma kom hem med tända ljus och hon beklagade sig lite över hur å vida hon skulle klara sig nu när jag försvinner. Vi fortsatte myset med fika och uppläggning av jeans vilket verkligen var behövligt. Nu slipper man knöla ner jeansen i stövlarna. Förövrigt hoppas jag att han som skapat Nudie har en saftig lön så himelskt sköna som dem jeansen är! (Y)
Ska hoppa in i duschen för att sedan ta bilen till Kalmar med mamma. Det blir häng hos farfar och Tina med skördefest på schemat. Men först ska jag skriva på ägarbytet till min lägenhet! :)
Det som började dåligt kan nog sluta kanon. Mitt rum ser dock ut som ett helveteskap. Kanske inte konstigt när man inte riktigt vet hur många par strumpor man ska packa ner?

Chailatte kan vara det bästa på länge !






RSS 2.0