2010 - The past!

Jag måste väl erkänna att jag egentligen har sorgligt dålig koll på vad jag gjorde året som gick. Iallafall sånna månader när man egentligen bara går på autopilot och hoppas att någon ska komma och ta en med storm. Därför ska jag bjuda på ett bildkalas med sånt som hände och som verkligen hade en mening och betydelse. Vi får väl se om detta slutar i kaos eller om det trots alla mappar med namn som, "sthlm baby", "gardinstolpe", "Berlinos", "smultron, hjärtan och RIGA" kan bli någon ordning på det hela!

Avslutade året med någon som jag tyckte väldigt mycket om och
Började året med korvgrillning på Björkö tillsammans med familjen & Sofie!






I Februari drog jag, mamma, mormor och Anna vår traditionella trip till huvudstaden för lite shopping och kulturella nöjen. Det var en miljon olika känslor inblandade i allt och jag lärde även känna en brud genom mina lila converse, Adelinn!





Nu är vi inne i Mars, min alldeles egna månad som jag delar med många andra. Den sköna åldern 19 firades och peppet inför balen, studenten och allt annat härjade. Med andra ord, livet var en fest och killarna på stationsgatan bjöd in till sovplatser och fint häng! Is var det också så vi åkte scoter och myste hemma!






April smygde sig på och jag och Anna packade våre resväskor för att bege oss till Tyskland tillsammans med Farfar och Tina. Vi hade en helt fantastisk trevlig resa med god mat och många sevärdheter. Osterheise? är ett ord som alltid kommer leva kvar och även fartkamera! Jag hittade även min jeansjacka som jag hade i 5:e klass!? och vi hade sjukt roligt på grön mat med Ann!













& så knackade maj på dörren! vi fick våra studentmössor, klänning till balen fixades och vi hann med att åka till Oslo för att fira farfar. Mysig månad då även engångsgrillen härjade ute på löga tillsammans med fina vänner! Vi tryckte kalendrar som PA och fina Frida agerade fotograf! Vi gick balen och allt var frid och fröjd men någonstans spökade skiljsmässoångesten!












& så kom Juni som vi alla väntat på tillsammans med vemod och ont i magen. Efter mycket letande efter spa och sånna mysiga ställen i vårt avlånga land insåg vi att det billigate alternativet var Riga. Ett gäng på sex brudar packade väskorna och tillsammans med två morsor bröt vi mot alkohol lagen och akutpengalagen! OUPS! Vi insåg att Spa´t var toppen och att vi skulle köpt på oss mer underkläder på marknaden! Studenten kom springandes med stormsteg och vi hängde överallt och ingenstans. Livet var en fest och så här i efterhand så förstår jag verkligen varför alla säger " TA VARA PÅ DAGEN" ! Det är en av de bästa dagarna i hela mitt liv !!!












Sommaren började och jag begav mig mot Björkö. Tiden går fort när man har roligt, det är Juli allihopa. Jobbet på Grindö drog igång och där spenderade jag nästan varenda dag! Undantaget var väl en enstaka solig dag och ett par regninga sådana. Men många härliga dopp och kvällsturer på sjön i solnedgången blev det!





Augusti kom och i mitten av månaden tackade jag för ännu en sommar på Grindö och laxboa. Är man skärgårdstjej så är man. Adelinn och jag tog en spontantripp till Malmö med Martin, Simon och Dennis! Vi hade sjukt kul, var på spelningar, umgicks med tre små apor och sjöng på eldkvarns "full för kärleken skull" nästan HELA vägen hem! Efter den resan kände jag att jag var i stort behov av semester och vad passar då bättre än att dra till Turkiet med en bästis! Jag slog även på stort och köpte mig min EOS 500D! Åkte med Martin upp till sthlm där jag träffade Sofie, kirrade nya skor och hade det allmänt gött innan planet lyfte!







Vår Turkiet resa blev outstanding. Vi hann med mycket. Vi gjorde en resa till pamukkale där jag missade hela poängen, de vita fina kalk klipporna. Jag spydde halvvägs och blev omhändertagen som om jag vore det ömtåligaste som fanns. Tack turk 1, 2 & 3 ! Vi hade en härlig stund i solnedgången uppe vid borgen, simmade med delfiner och badade i tsunamivågor. Fler bilder finns i Kategorin Resor ! När vi kom hem till kalla Sverige var det bara att dra på träningskorna för att springa tjejmilen. Vi fixade det på en dryg timma med snoriga näsor och halvonda halsar.  You are your own limit !







September kom och jag hjälpte pappa med diverse saker. Började måla grannarnas och vårat egna båthus och gick och väntade på en kommande norge flytt ! Passade även på att knäppa med kameran som en galning. Fiskade med pappa och tyckte livet var slött skönt !












Oktober kom med stormsteg och det var dags för hejdåparty, skördefest och Norgeflytt! Vi hamnade i Halden av alla ställen och jag började jobba på Kongens brygge och Hannestadgården och fick världsbra arbetskamrater!








 

November innebar arbetsökande för min del. Jobbade så mycket jag kunde på Kongens/Hannestad, städade på dagis på kvällarna och hade sovmorgon med arbetsökande dagar. Familjen Jönsson/Stenborg kom på besök och vi åkte ut för att se oss om. Käkade färska räkor och fick sol på näsorna. Fick jobb på spekemat och blev placerad i Östfoldhallen den 24 nov! Träffade många nya härliga människor och blev arbetsnarkoman på heltid! Julpyntade för att komma i stämning!








 

December gick fort. Jobbade varenda dag med undantag för 2 söndagar! Helt sinnesjukt men inbringade en stor fet lön vilket inte satt fel. Ska jag sammanfatta månaden så var den utpumpande och fylld med pölse, ÖVERALLT! Kom hem till Jul tack vare Frida och Micke, fick fina julklappar, hälsade på mormor och morfar och avslutade ett bra år med en bra början på ett bra sätt här i Halden med familjen och Jönssons/Stenborg !

 








G O T T  N Y T T  Å R !

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0